Qui som 2017-12-20T11:57:27+00:00

QUI SOM?

Què és Saico?

És un sindicat creat per a la defensa dels interessos dels advocats/des únic tant en l’àmbit autonòmic com en l’àmbit estatal.

Els nostres objectius

Defensar als advocats/des davant de les diverses situacions de injustícia que pateixen:

  • No estar donats d’alta al règim general de la seguretat Social.
  • Problemes relacionats amb l’excés de jornada.
  • Manca d’un salari mínim garantit, a vegades per sota del salari mínim interprofessional.

Coneix al nostre equip

Javier Aranda Guardia
Javier Aranda GuardiaPresident de SAICO
Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i en Ciències del Treball per la Universitat Oberta de Catalunya.
Master en prevenció de Riscos Laborals.
Postgrau en Ocupació Pública per la Universitat Autònoma de Barcelona. (Escola Administració Pública)

President de SAICO.
Advocat especialitzat en dret laboral i de la funció pública. La seva carrera professional li ha portat a l’assessorament d’organitzacions sindicals i col·lectius, i treballadors i PIMES.
Cofundador del Sindicat (SAICO), per fomentar el canvi cap a un model de relacions laborals en els despatxos professionals, on es canviin les injustes condicions que s’ofereixen especialment als advocats essencialment joves, la falta de drets i garanties a les quals es veuen sotmesos.

Sandra Melgar Rodríguez
Sandra Melgar RodríguezLlicenciada en Administració i direcció d'empreses i Dret
Llicenciada en la doble llicenciatura d’Administració i direcció d’empreses i Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, ve desenvolupant el seu exercici professional, en l’àmbit del dret administratiu, civil i, més concretament, en l’àmbit del dret penal, branca per la qual sent una especial vocació.

En els últims anys, ha seguit formant-se i especialitzant-se mitjançant la realització de diversos cursos: Postgrau en Pràctica Jurídica, Curs sobre el Procés Contenciós Administratiu, Tècniques d’interrogatori i informe final en el procés penal.

Després de la seva estada a l’estranger, on va finalitzar la carrera, va descobrir una de les seves grans passions: viatjar i conèixer altres cultures.

Apassionada del seu treball i certament perfeccionista, els que la coneixen la defineixen com una persona alegre, divertida i lluitadora.

Xavier Mier Giralt
Xavier Mier GiraltLlicenciat en Dret per la universitat de Barcelona
Llicenciat en Dret per la universitat de Barcelona.
Master en Dret laboral per la universitat Pompeu Fabra.
Postgrau Auditoria sociolaboral per la Universitat de València.

Des que vaig iniciar la meva carrera professional com a advocat he centrat la meva activitat professional exclusivament en l’àmbit del Dret del Treball i la Seguretat Social, especialment a les àrees de negociació col·lectiva, litigis i reestructuracions laborals.

Una part important de la meva pràctica professional la desenvolupo assessorant als meus clients en assumptes relacionats amb la tramitació d’expedients de regulació d’ocupació, ja sigui d’extincions col·lectives de contractes de treball, extincions en situacions concursals, suspensions col·lectives dels contractes de treball o reduccions col·lectives de la jornada laboral.

Completo la meva pràctica professional amb la representació dels meus clients, tant nacionals com internacionals, en assumptes relacionats amb conflictes i litigis de naturalesa laboral davant els jutjats i tribunals de l’ordre social així com en negociacions extrajudicials.